facebookpagina
gallery/logo-designer

Ons onderbewustzijn kan je vergelijken met een database waar al onze herinneringen zijn opgeslagen.

We hebben allemaal voorgeprogrammeerde overtuigingen in ons onderbewustzijn. Die zijn tijdens ons leven geprogrammeerd door onze omgeving en door onze ervaringen. Voor het grootste stuk in de periode van aan de conceptie (voor de geboorte dus) tot aan ons 7de levensjaar.

95% van de tijd worden ons gedrag, onze gedachten en gevoelens gestuurd door ons onderbewustzijn. We reageren automatisch op impulsen aan de hand van onze programmatie.

 

Sommige overtuigingen in ons onderbewustzijn zijn behulpzaam en helpen ons in het leven. (bv. Ik moet in mijn zijspiegel kijken of er geen fietser aan komt voor ik mijn bocht neem.)  Maar er zitten ook veel overtuigingen in ons onderbewustzijn die (niet meer) behulpzaam zijn en ons belemmeren.

 

Als ons onderbewustzijn ons steeds tegenwerkt, kunnen we ons gedrag en onze manier van denken zeer moeilijk veranderen. En zo bereiken we niet wat we willen.

 

Veel mensen denken zelfs niet meer na over wat ze echt willen omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze het toch niet kunnen hebben.

 

Het onderbewustzijn werkt anders dan ons bewustzijn. Om te leren hoe je je onderbewustzijn kan beïnvloeden in je dagelijkse leven is het belangrijk te weten hoe het juist werkt.

Zo heeft het onderbewustzijn geen tijdsbesef. Het onderbewustzijn kent geen verleden of toekomst, enkel het hier en nu. Wat dus 5 jaar geleden is gebeurd in jou leven, is voor het onderbewustzijn nog steeds relevant.

Het onderbewustzijn kent ook geen onderscheid tussen iets dat je je voorstelt en iets dat echt gebeurd.

Daarnaast is er ook een verschil in het soort taalgebruik.

gallery/onderbewustzijn

Ons onderbewustzijn

Zoals bij een ijsberg, is ons bewustzijn slechts het topje van de ijsberg. We zijn ons niet bewust van ons onderbewustzijn dat veel groter is en veel sneller werkt.

High speed mindset change - Rob Williams

gallery/over mij